Om oss

Vi er et relativt voksent, samboerpar bosatt i Mo i Rana, en liten by like sør for Polarsirkelen. Til daglig jobber jeg som veileder ved NAV Kontaktsenter Mo, mens Espen er IT-konsulent i Helgelandkraft.

Sammen har vi nå tolv ildere, som du kan lese mer om under “Våre ildere”.

Ilderne er vår store lidenskap, og vi bruker mye tid på ilderbarna våre. Selv etter alle disse årene bruker vi også fremdeles mye tid på å tilegne oss kunnskap om disse fantastiske dyrene – det er alltid noe nytt å lære, og jeg tror nok aldri man vil bli utlært ildereier.

Ilderne våre er først og fremst kjæledyr, som eventuelt kan brukes avl hvis vi mener at de egner seg. De får selvsagt alle nødvendige vaksiner, får regelmessige helseundersøkelser, og nødvendig medisinsk behandling om de skulle trenge det.

Hos oss har ilderne sitt eget rom, samtidig som de får tilgang til resten av huset på kveldstid. I tillegg har de et skjul med innlagt strøm, slik at de kan bo ute i perioder. For noen år siden bygget vi også en 20kvm stor luftegård de kan boltre seg i, hvor de kan leke, løpe og grave så mye de bare orker. Dietten består hovedsaklig av rått fôr (kjøtt, innmat, daggamle kyllinger, fisk, egg ol.), men de får også tørrfor innimellom.

Vi har en klar målsetting for oppdrettet utover det å avle opp snille og gode kjæledyr, vi ønsker også å bidra til å forbedre den norske (og europeiske) tamilderstammen. Vi avler derfor kun på korthårsildere, og kun viltfarget, albino og pastell, uten hvite avtegninger. Det er også en av grunnene til at vi ser utover Norges grenser etter gode avlsdyr, og samarbeider med oppdrettere i andre land. Vi håper at vi med dette kan bidra til at vi får sunnere og friskere kjæledyrsildere, i tillegg til at vi gjerne vil avle fram valper som kan leve og bli elsket lenge av sine eiere.