Planer 2021

Våren 2021 planlegger vi ett til to kull, alt etter hva som skjer med det ene eller det andre. Dette er siste sjanse for å prøve et kull på Aurora, så hvis alt går etter planen vil det bli kull A og vår første prioritet. For Amy har vi allerede planer for neste år hvis vi må stå over kull på henne, eller hvis det ikke skulle bli noen valper etter en eventuell parring.

Rett før nyttår kom to flotte hanner til oss fra Crazy Diamond Ferretry i Skåne, Milkyway’s Shape of My Heart (Björne) opprinnelig fra Danmark, og Crazy Diamond’s Silverback (Chiefen). Planen er at begge disse skal inngå i avl hos oss.

Klikk her for informasjon om kjøp av valp fra oss.

Plan A

Shadowtail’s Aurora x Crazy Diamond’s Silverback (Chiefen)

Aurora er en søt og grei pike fra Finland som kom til oss høsten 2018. Hennes mor er Exava fra vårt eget E-kull i 2017. Aurora er en godlynt jente med mye fart i. Hun er meget omsorgsfull, og har i praksis oppdratt valpene fra 2019. Chiefen er skikkelig godgutt, med masse valpeenergi, som syns alt er gøy. Foreløpig vises det lite at han er hybrid, selv om han er ca. 30% villilder på papiret.

Vi forventer at dette skal bli et kull aktive, men godlynte valper, som under de rette forhold kan egne seg for førstegangskjøpere. Farger som forventes etter denne kombinasjonen er viltfarget og pastell.

Valpenes stamtavle finner du her: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=28566

Plan B

Mustela Borealis’ Giratina (Amy) x Milkyway’s Shape of My Heart (Björne)

På grunn av korona-situasjonen fikk vi ikke hentet hannen vi egentlig skulle bruke til Amy denne gang, men vi har funnet en flott erstatter. Amy er vår lille prinsesse, hun er utrolig pen, og snill som dagen er lang. Til tross for at hun er ca. 30% villilder på papiret, så er det lite som minner om hybrid i henne. Björne er en sterk og fin gutt, litt forsiktig av seg, men veldig intelligent. Han er rundt 60% villilder på papiret, og derfor mer utpreget hybrid enn sin sønn.

På grunn av den høye villilderprosenten til eventuelle valper vil disse ikke bli solgt til førstegangskjøpere. Farger som forventes er mørk viltfarget.

Valpenes stamtavle finner du her: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=25664